- 1,5 kg ziemniaków
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki mąki
- 1 łyżka majeranku
- 200 g wędzonego boczku, gotowy i pięknie pokrojony w kostkę kupisz w #GETMOR
- 2 jaja
- sól, pieprz
Ziemniaki należy umyć, obrać i drobno zetrzeć. Odcedzamy nadmiar wody. Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na patelni.
Boczek pokrojony w kostkę dodajemy do cebuli. Do ziemniaków dodajemy mąkę i jajka, następnie cebulę z boczkiem. Mieszamy masę ziemniaczaną z majerankiem, solą i pieprzem i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem blachy. Pieczemy 1-1,5 godziny (w zależności od ziemniaków) w temperaturze 180 st. C. Podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego!