13sty, 22
Przepisy

Tort z mięsną nutą

Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30 min. Smacznego!

13sty, 22
Przepisy

Galaretka mięsna

Idealne danie na święta i przyjęcia – w sam raz na sylwestra i Nowy Rok. Można je przechowywać w lodówce dla niespodziewanych gości nawet kilka dni.

09mar, 21
Przepisy

DOMOWA TORTILLA

Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.

09mar, 21
Przepisy

FORSZMAK

Forszmak – tradycyjne danie przygotowywane po świętach lub uroczystościach rodzinnych, także na weselach po północy i na poprawinach. Wykorzystuje się do niego pozostałe kawałki pieczeni, wędlin i kiełbas, które kroi się na paseczki.

09mar, 21
Przepisy

Kotleciki z resztek wędlin

Wszystkie gatunki wędlin (może też być jeden gatunek-nie ma to znaczenia) pokroić w malutką kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do wędliny.

09mar, 21
Przepisy

Zapiekanka z resztek

Pieczarki podgotować i przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek.
Szynkę pokroić w paseczki i dodać do pieczarek. wszystko razem wymieszać.

11lut, 21
Przepisy

Wytrawne pączki z szynką

Rozgrzewamy głęboki tłuszcz. Łyżką stołową nabieramy porcje ciasta, wpuszczamy do frytury i smażymy ok. 3 min. na złoty kolor. Odsączamy na papierowych serwetkach.

do góry