Pączek różne smaki ma
Może być na przykład z nadzieniem mięsno-warzywnym, to dla zwolenników smaków wytrawnych.
Może być na przykład z nadzieniem mięsno-warzywnym, to dla zwolenników smaków wytrawnych.
Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30 min. Smacznego!
Idealne danie na święta i przyjęcia – w sam raz na sylwestra i Nowy Rok. Można je przechowywać w lodówce dla niespodziewanych gości nawet kilka dni.
Na koniec kawałek mięsnego tortu wykładamy po ostudzeniu na talerz i podajemy naszym bliskim. Smacznego!
Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie gatunki wędlin (może też być jeden gatunek-nie ma to znaczenia) pokroić w malutką kostkę, przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobniutko posiekać i dodać do wędliny.
Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera to pyszny dodatek do pieczywa lub krakersów, a przy okazji dobry sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa lub wędlin.
Wszystkie składniki pokroić w kostkę, dodać majonez, musztardę, szczypiorek i doprawić do smaku.
Pieczarki podgotować i przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek.
Szynkę pokroić w paseczki i dodać do pieczarek. wszystko razem wymieszać.
Rozgrzewamy głęboki tłuszcz. Łyżką stołową nabieramy porcje ciasta, wpuszczamy do frytury i smażymy ok. 3 min. na złoty kolor. Odsączamy na papierowych serwetkach.
Żeberka kroimy w paski. Miód, coca-colę, ketchup – mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka wkładamy do marynaty i zostawiamy najlepiej na całą noc.