Podstawowym celem działalności GETMOR jest produkcja i dostarczanie wyrobów bezpiecznych dla zdrowia, o najwyższej jakości z jednoczesnym poszanowaniem środowiska naturalnego oraz społeczną odpowiedzialnością.
Nasze cele realizujemy poprzez:
Przestrzeganie wymagań prawnych i innych uregulowań mających zastosowanie w prowadzonej działalności
Ciągłe doskonalenie systemu zarządzania jakością zgodnego z wymaganiami standardu IFS
i BRC oraz PN-EN ISO 14001
Produkcję bezpiecznej żywności przy zachowaniu zasad systemu HACCP
Terminową i zgodną z ustalonymi specyfikacjami i oczekiwaniami klientów realizację zamówień
Stałe podnoszenie kwalifikacji personelu i jego świadomości w zakresie bezpieczeństwa żywności oraz etycznej realizacji działań obejmujących troskę o środowisko naturalne
Realizację odpowiedniej, selekcyjnej gospodarki odpadami
Minimalizację ilości zanieczyszczeń emitowanych do powietrza
Prowadzenie racjonalnej gospodarki wodą, materiałami, odpadami i energią
Eliminację ryzyka wystąpienia awarii środowiskowych przez stały monitoring maszyn, urządzeń
i instalacji
Stosowanie odnawialnych źródeł energii
Działania GETMOR prowadzone są zgodnie z wymaganiami standardu IFS, BRC i PN-EN ISO 14001 oraz zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP).