28Sie, 20
Przepisy

CUKINIA FASZEROWANA CHILI CON CARNE

Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Cukinie myjemy, osuszamy, kładziemy na desce i kroimy wzdłuż na 2 połówki. Z każdej wydrążamy łyżeczką miąższ tworząc wgłębienie. Wydrążony miąższ zostawiamy.

26Sie, 20
Przepisy

Wesołe Pulpeciki

Na patelni na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, pod koniec dodajemy starty 1 ząbek czosnku oraz 1 łyżkę masła, suszone oregano i paprykę w proszku, mieszamy i chwilę razem podsmażamy. Zdejmujemy z patelni i mielimy razem z mięsem lub bardzo drobno siekamy na desce.

24Sie, 20
Przepisy

Chłopski kociołek z cukinią

Do szerokiego i dużego garnka z grubym dnem) wlewamy olej. Dodajemy obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę ją dusimy.
Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i mieszając co chwilę smażymy na umiarkowanym ogniu przez ok. 5 minut, aż cebula zeszkli się a boczek zacznie rumienić.

13Lip, 20
Przepisy

Filet z kurczaka nadziewany warzywami

Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem, oprószamy przyprawą gruboziarnistą do kurczaka, wstawiamy mięso do lodówki na godzinę , aby naszło przyprawami, a następnie pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku pod przykryciem około 50 minut.

07Lip, 20
Przepisy

Domowy burger a’la GETMOR

Bułkę do burgera przekroić, ułożyć warstwami: sałatę, pomidora, cebulę, burgera, ogórka. Dowolność według smaku i upodobań. Świetnie pasuje do całości sos czosnkowy. Smacznego

03Lip, 20
Przepisy

Karkówka z grilla

Bardzo korzystnie wpływa na serce, obniża cholesterol, oczyszcza drogi oddechowe, zapobiega zatruciom pokarmowym, przyspiesza przemianę materii, spala kalorie i wyzwala endorfiny! To wszystko za sprawą bohaterki, która ma dzisiaj swoje święto, bo 3 lipca to Międzynarodowy Dzień Papryczki Chili.

do góry