Przeciętny Europejczyk spożywa ponad 60 kg mięsa rocznie. Jak policzyli autorzy raportu „Mięsny Atlas”, w ciągu całego swojego życia zjemy: 4 woły, 4 barany, 46 wieprzy, 46 indyków, 12 gęsi, 37 kaczek i aż 945 kurczaków. Spożycie mięsa w Polsce jest jeszcze wyższe i oscyluje wokół 72 kg rocznie na osobę.

Polski przemysł mięsny jest coraz szerzej doceniany w Europie i na świecie. Na zagranicznych rynkach konkurujemy już nie tylko ceną, ale przede wszystkim jakością.

Dlatego znaczącym czynnikiem rozwoju naszej firmy jest eksport. Od wielu lat współpracujemy zarówno z krajami Europy Zachodniej, Wschodniej, jak również z  wybranymi Krajami Trzecimi. Przeszło 30% naszej produkcji trafia na rynki zagraniczne, głównie w postaci ćwierci wołowych, półtusz wieprzowych,  mięs oraz wędlin.

Działalność na skalę światową

do góry