Karkówka z grilla

Bardzo korzystnie wpływa na serce, obniża cholesterol, oczyszcza drogi oddechowe, zapobiega zatruciom pokarmowym, przyspiesza przemianę materii, spala kalorie i wyzwala endorfiny! To wszystko za sprawą bohaterki, która ma dzisiaj swoje święto, bo 3 lipca to Międzynarodowy Dzień Papryczki Chili. A my proponujemy przepis na grillowaną karkówkę z Chili.

  • 1 kilogram karkówki
  • 1 opakowanie przyprawy do grilla
  • 1 sztuka papryczki chili
  • 1 pęczek świeżej pietruszki, kolendry lub koperku (do wyboru, zgodnie z upodobaniami kulinarnymi)
  • 3 łyżki ostrego ketchupu
  • 100 mililitrów oliwy z oliwek

Mięso myjemy, osuszamy a następnie kroimy w plastry o grubości 1 cm.

W miseczce mieszamy przyprawę do grilla, posiekaną papryczkę i wybraną zieleninę, ketchup oraz oliwę.

Gotową marynatą smarujemy każdy kawałek mięsa i całość zostawiamy na 20 minut w chłodnym miejscu. Zamarynowane mięso smażymy na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Wszystkie sklepy na: www.getmor.pl/siec-sklepow

Share
do góry