
- 70 dkg żeberek wieprzowych
Marynata:
- 3 łyżki miodu
- 3/4 szklanki Coca-Cola
- 3 łyżki ketchupu pikantnego
- sól
- pieprz czarny mielony do smaku
Żeberka kroimy w paski. Miód, coca-colę, ketchup – mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Żeberka wkładamy do marynaty i zostawiamy najlepiej na całą noc. Następnie mięso wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!


Zakład Przetwórstwa Mięsnego GETMOR jest rodzinną firmą założoną przez Tadeusza i Grażynę Mroczkowskich w 1991 roku. Położona w malowniczej części Mazowsza, niegdyś niewielka, zaledwie kilkuosobowa firma stała się jednym z największych tego typu przedsiębiorstw w regionie.