- 40 dag polędwicy wołowej
- 4 żółtka
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka przyprawy maggi
- 1/2 łyżki sosu sojowego
- szczypta chilli
- łyżeczka ostrej zmielonej papryki
- duża cebula
- czubata łyżka kaparów
- posiekana natka pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Zmielone mięso doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, chili i ostrą papryką w proszku. Całość skrapiamy sosem sojowym oraz maggi. Do naczynia z mięsem wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy, drobno siekamy i odcedzamy kapary. Cebulę razem z kaparami dokładamy do mięsa. Delikatnie mieszamy, przykrywamy i na ok. 2-3 godziny odstawiamy w chłodne miejsce aby nam się całość zmacerowała i nabrała smaku. Następnie formujemy porcje i podajemy pięknie udekorowane.