Kaparowy Tatar
  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka przyprawy maggi
  • 1/2 łyżki sosu sojowego
  • szczypta chilli
  • łyżeczka ostrej zmielonej papryki
  • duża cebula
  • czubata łyżka kaparów
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

Zmielone mięso doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, chili i ostrą papryką w proszku. Całość skrapiamy sosem sojowym oraz maggi. Do naczynia z mięsem wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy, drobno siekamy i odcedzamy kapary. Cebulę razem z kaparami dokładamy do mięsa. Delikatnie mieszamy, przykrywamy i na ok. 2-3 godziny odstawiamy w chłodne miejsce aby nam się całość zmacerowała i nabrała smaku. Następnie formujemy porcje i podajemy pięknie udekorowane.

Share
do góry