DOMOWA TORTILLA
  • 4 tortille
  • 250g mięsa z rosołu razem z warzywami
  • 1/4 cebuli
  • kukurydza
  • 2-3 łyżki majonezu
  • ser
  • 1 parówka
  • bazylia suszona
  • rukola do dekoracji
  • sól, pieprz

Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz podzielić na 4 części. Parówkę pokroić na 4 części i każdą z nich przekroić wzdłuż. Na każdy placek tortilli ułożyć na środku farsz i parówkę, zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem i bazylią. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 6-8 min. Wyjąć, posypać rukolą i podawać. Smacznego.

do góry