
- 4 tortille
- 250g mięsa z rosołu razem z warzywami
- 1/4 cebuli
- kukurydza
- 2-3 łyżki majonezu
- ser
- 1 parówka
- bazylia suszona
- rukola do dekoracji
- sól, pieprz
Mięso z rosołu wraz z warzywami rozdrobnić. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz podzielić na 4 części. Parówkę pokroić na 4 części i każdą z nich przekroić wzdłuż. Na każdy placek tortilli ułożyć na środku farsz i parówkę, zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem i bazylią. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 6-8 min. Wyjąć, posypać rukolą i podawać. Smacznego.


Zakład Przetwórstwa Mięsnego GETMOR jest rodzinną firmą założoną przez Tadeusza i Grażynę Mroczkowskich w 1991 roku. Położona w malowniczej części Mazowsza, niegdyś niewielka, zaledwie kilkuosobowa firma stała się jednym z największych tego typu przedsiębiorstw w regionie.