- 5 pojedynczych filetów z kurczaka
- 15 dag sera żółtego morskiego
- 1/2 papryki
- 1/2 małego pora
- 6 suszonych pomidorów
- 2 duże ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- majonez
- sól do smaku
- przyprawa do kurczaka gruboziarnista
- pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy nacinamy wzdłuż tak aby utworzyć kieszonki-ale nie przeciąć mięsa do końca. Por i paprykę i suszone pomidory kroimy dowolnie, Na patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie wrzucamy por i resztę warzyw, obsmażamy 2-3 minuty. Zestawiamy z ognia zostawiamy do wystygnięcia. Następnie mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem żółtym, doprawiamy solą do smaku. Kieszonki
z kurczaka nadziewamy farszem, dociskamy mięso, możemy spiąć wykałaczkami, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem, oprószamy przyprawą gruboziarnistą do kurczaka, wstawiamy mięso do lodówki na godzinę , aby naszło przyprawami, a następnie pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku pod przykryciem około 50 minut.