Kaszanka z grilla w papilotach
  • kaszanka 400 gramów
  • Przyprawa do grilla 1 łyżka
  • Ketchup pikantny 150 gramów
  • jabłko 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • ząbki czosnku 4 sztuki
  • śliwki suszone wędzone 50 gramów
  • majeranek 2 łyżki

Z kaszanki zdejmujemy skórę, mieszamy z posiekanym czosnkiem, majerankiem, pokrojonym w kostkę jabłkiem, kawałkami śliwki, podsmażoną i pokrojoną w piórka cebulką. Całość doprawiamy przyprawą do grilla  i odrobiną ketchupu.

Kaszankę zawijamy w pergamin na następnie w folię aluminiową. Tak przygotowaną kaszankę grillujemy na średnio rozgrzanym grillu pod przykryciem przez około 30 minut.

Serdecznie rekomendujemy i smacznego życzymy❣️

Inspiracja z przepisy.pl

do góry