
Do naleśników potrzebujemy:
- mleko (2 szkl.),
- mąka (2 szkl.),
- jajka (2 sztuki),
- sól (0,5 łyżeczki),
- olej (3łyżeczki)
Do farszu potrzebujemy:
- mięso mielone wieprzowe np.: łopatka (500G),
- pieczarki (200G),
- duża cebula(1sztuka),
- 1 jajko
Do panierki potrzebujemy:
- 1 jajko,
- bułka tarta,
- kurkuma (0,5łyżeczki),
- olej do smażenia,
- sól, pieprz do smaku
Krokiety doskonale smakują z filiżanką czerwonego barszczu
Zakład Przetwórstwa Mięsnego GETMOR jest rodzinną firmą założoną przez Tadeusza i Grażynę Mroczkowskich w 1991 roku. Położona w malowniczej części Mazowsza, niegdyś niewielka, zaledwie kilkuosobowa firma stała się jednym z największych tego typu przedsiębiorstw w regionie.