
Pasta z resztek świątecznej pieczeni z dodatkiem sera i selera to pyszny dodatek do pieczywa lub krakersów, a przy okazji dobry sposób na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa lub wędlin.
- 200 g pieczeni
- 3 łyżki drobno tartego sera żółtego
- 100 g selera
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki siekanego koperku
- 1 ząbek czosnku
- pieprz i sól
Selera ugotować i obrać. Zmielić wraz z pieczenią w maszynce do mięsa.
Masę wymieszać z majonezem, tartym serem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodać koperek, przyprawić.


Zakład Przetwórstwa Mięsnego GETMOR jest rodzinną firmą założoną przez Tadeusza i Grażynę Mroczkowskich w 1991 roku. Położona w malowniczej części Mazowsza, niegdyś niewielka, zaledwie kilkuosobowa firma stała się jednym z największych tego typu przedsiębiorstw w regionie.