Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 800 g)
- sól,
- pieprz
- czosnek
- majeranek
- olej
- 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego
- surowe jajko
Myjemy i osuszamy mięso a następnie kroimy na kawałki. Nacieramy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i majerankiem. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Studzimy. Ciasto francuskie kroimy na takie prostokąty żeby zawinąć w nie kawałki mięsa. Na cieście układamy polędwiczki, tak by po zawinięciu zostało po 2-3 cm zapasu ciasta z każdej strony. Końcówki zwijamy jak „papierki od cukierków”. Układamy na płaskiej blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem wymieszanym z odrobiną wody i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 20-30 minut, aż ciasto stanie się złociste. Smacznego!
Po świeże mięso zapraszamy do sklepów #GETMOR www.getmor.pl/siec-sklepow A jeśli macie ochotę sprawdzić nasze przepisy na inne pyszne dania, zajrzyjcie koniecznie na www.getmor.pl/przepisy.