Potrzebujemy:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 1 papryka czerwona, 1 zielona, 1 żółta
- 2 średnie cebule
- olej do smażenia
- pieprz, sól
- papryka słodka, papryka ostra
- papryczka chilli
Sposób przygotowania:
Polędwiczki oprószamy solą, pieprzem, papryką słodką i smażymy w całości na rozgrzanym oleju. Papryki należy przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Cebulę obieramy, kroimy na pół a następnie w piórka . Paprykę i cebulę dusimy na oleju, solimy, pieprzymy i doprawiamy słodką i ostrą papryką mieloną. Polędwiczki przekładamy do papryki i jeszcze chwilę dusimy. Następnie wyjmujemy polędwiczki, kroimy je w plastry, każdy z nich przekładamy uduszoną papryką.
Danie najlepiej podawać z kaszą lub ryżem oraz sałatką z pomidorów. Proste, szybkie i pożywne. Smacznego!