- Szynka – 1,5 kg (polecamy naszą doskonałą szynkę orzech dostępną w sklepach GETMOR)
- Czosnek – 6 ząbków
- Ziele angielskie – 3 ziarenka
- Owoc jałowca – 3 ziarenka
- Liść laurowy – 3 szt
- Olej – 2 łyżki
- Papryka ostra -1 łyżeczka
- Sól 0,5 łyżeczki
- Majeranek – 1 łyżka
Szynkę myjemy i dobrze nacieramy drobno posiekanym czosnkiem
Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 24 godziny
Po 24 godzinach
Paprykę, sól i majeranek dodajemy do oleju, mieszamy i nacieramy mięso
Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 2 godziny