Zapiekanka z resztek
  • 100 – 200 g pieczarek
  • garść groszku mrożonego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Łyżeczka musztardy
  • jajko
  • sól, pieprz
  • szczypta kurkumy lub mielonej słodkiej papryki
  • czosnek lub łyżeczka sosu czosnkowego
  • kilka plasterków szynki

Pieczarki podgotować i przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek.
Szynkę pokroić w paseczki i dodać do pieczarek. wszystko razem wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać musztardę i jogurt naturalny, doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Kurkumę lub paprykę dodajemy dla koloru. Wbić jajko. Przygotowanym sosem polać pieczarki i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 20-35 minut. Od czasu do czasu przemieszać.

do góry