Polędwiczki grillowane w boczek zawijane
Mięso pieczemy na gorącym ruszcie przez około 20 minut co jakiś czas obracając. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Mięso pieczemy na gorącym ruszcie przez około 20 minut co jakiś czas obracając. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Układamy żeberka na rozgrzanym ruszcie, grillujemy często przewracając przez około 20-30 minut, aż się pięknie zarumienią. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Grillujemy je z każdej strony po około 5 minut. W obracaniu i zdejmowaniu kiełbasek z grilla będą przydatne szczypce do grillowania. Gotowe kiełbaski podajemy z chrupiącymi grzankami lub opieczoną bułką do hot-dogów.
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Układamy w sicie zawieszonym nad miską i przykrywamy folią, tak żeby nie ściemniały. Zależy nam na tym żeby odciekły z nadmiaru wody…
Imbir i czosnek siekamy, papryczkę chilli kroimy w plasterki, dodajemy do wołowiny. Całość zalewamy sosem sojowym i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do zamarynowania. Cukinię trzemy na tarce w cienkie plasterki. Gotujemy makaron…
Wszystko mieszamy, zawijamy w folię aluminiową i grillujemy do 20 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Żeberka przygotowujemy dzień wcześniej. Konieczne jest zamarynowanie ich na całą noc.
Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy ziele angielskie, owoce jałowca i liście laurowe. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 2 godziny.
Mięso myjemy, a następnie kroimy w plastry. Umieszczamy w szklanym naczyniu, zalewamy sosem sojowym, dodajemy musztardę, miód, olej i imbir. Solimy i mieszamy wszystko razem, tak aby marynata równomiernie osiadła na karczku.
Grillować można różnego rodzaju kiełbaski, dlatego do tego przepisu na przekąski do grilla możesz wybrać swoją ulubioną! Najlepiej, by nie była zbyt gruba. Zazwyczaj wybieram cienkie białe kiełbaski, ale mogą to być także parówki z dużą zawartością mięsa (idealnie sprawdzą się nasze luksusowe).
Do przygotowania szaszłyków przekładanych mięsem i warzywami możesz wykorzystać mięso drobiowe, wieprzowe lub wołowe. Czerwone mięso przygotowuje się dłużej, dlatego warto grillować je na oddzielnych wykałaczkach, a nie razem z warzywami. Jeśli chcesz w miarę szybko przygotować szaszłyki, wybierz mięso drobiowe.
Upieczoną białą kiełbasę podajemy na ciepło lub zimno, w towarzystwie ulubionych dodatków.