19Mar, 20
Przepisy

Klasyka gatunku czyli tatar wołowy, ale również nietypowy

Zaczynamy od zakupu bardzo świeżego mięsa w sprawdzonym miejscu, polecamy sklepy GETMOR , najlepiej gdyby to była polędwica wołowa. Do klasycznego tatara nie dodajemy zbyt wielu przypraw żeby nie zagłuszyć smaku mięsa wysokiej jakości. W zupełności wystarczą takie przyprawy jak sól, pieprz czy papryka.

13Mar, 20
Przepisy

Szarpana wieprzowina

Jedno z dań idealnych. Smakuje wszystkim mięsożercom, jest proste i można je podać z różnymi dodatkami. Jedyny minus to czas przygotowania, który w przypadku wygłodniałej grupy przyjaciół, mija bardzo wolno. Zazwyczaj używamy do niego karkówki, ale równie dobrze możecie kupić łopatkę.

13Lut, 20
Przepisy

Pyszny żurek błyskawica

Dodajemy żurek z butelki (wcześniej potrząsnąć butelką w celu wymieszania zawartości) oraz śmietanę, majeranek, wyciśnięty czosnek i/lub łyżkę chrzanu. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu.

do góry