20maj, 20
Przepisy

Pyszna wołowina na ossstro‼️

Imbir i czosnek siekamy, papryczkę chilli kroimy w plasterki, dodajemy do wołowiny. Całość zalewamy sosem sojowym i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do zamarynowania. Cukinię trzemy na tarce w cienkie plasterki. Gotujemy makaron…

06maj, 20
Przepisy

Grillowane kiełbaski z mozarellą i boczkiem

Grillować można różnego rodzaju kiełbaski, dlatego do tego przepisu na przekąski do grilla możesz wybrać swoją ulubioną! Najlepiej, by nie była zbyt gruba. Zazwyczaj wybieram cienkie białe kiełbaski, ale mogą to być także parówki z dużą zawartością mięsa (idealnie sprawdzą się nasze luksusowe).

06maj, 20
Przepisy

Grillowane szaszłyki

Do przygotowania szaszłyków przekładanych mięsem i warzywami możesz wykorzystać mięso drobiowe, wieprzowe lub wołowe. Czerwone mięso przygotowuje się dłużej, dlatego warto grillować je na oddzielnych wykałaczkach, a nie razem z warzywami. Jeśli chcesz w miarę szybko przygotować szaszłyki, wybierz mięso drobiowe.

do góry