28Maj, 20
Przepisy

Domowy burger z grillowaną wołowiną

Pieczemy na rozgrzanym grillu przez około 5-7 minut, aż mięso zmieni kolor prawie do połowy burgera. Przewracamy na drugą stronę i grillujemy kolejne 1,5-2 minuty. Podawaj w przekrojonej na pół i opieczonej na ruszcie bułce, oczywiście z ulubionymi dodatkami i sosem. Smacznego!

27Maj, 20
Przepisy

Grillowane szaszłyczki z polędwiczki

Grillujemy polędwiczki na ruszcie po około 5 minut z każdej strony (do czasu aż mięso będzie ładnie zrumienione z zewnątrz i miękkie w środku). Odkładamy na 2 – 3 minuty na półmisek, aby mięso odpoczęło. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

26Maj, 20
Przepisy

Grillowana polędwica z miodową nutą

Smarujemy mięso polewą i grillujemy jeszcze po 2-4 minuty z każdej strony często smarując je pozostałą polewą. Podajemy od razu na uprzednio ogrzanych talerzach, oczywiście z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

25Maj, 20
Przepisy

Grillowane steki wołowe

Mięso układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy po 6 minut z każdej strony smarując marynatą. Po zdjęciu z rusztu zawijamy mięso w folię aluminiową, układamy z boku rusztu (nie nad żarem) i czekamy około 15 min. Smacznego!

25Maj, 20
Przepisy

Imbirowe żeberka z grilla

Umyj i osusz żeberka, podziel je na porcje. Pozostałe składniki wymieszaj, zalej mięso marynatą i odstaw do lodówki na 6-8 godzin. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj żeberka smarując marynatą przez około 45 minut. Podawaj z pieczywem i sosami.

20Maj, 20
Przepisy

Pyszna wołowina na ossstro‼️

Imbir i czosnek siekamy, papryczkę chilli kroimy w plasterki, dodajemy do wołowiny. Całość zalewamy sosem sojowym i mieszamy. Odstawiamy na 2-3 godziny do zamarynowania. Cukinię trzemy na tarce w cienkie plasterki. Gotujemy makaron…

do góry