31mar, 20 Wielkanocne galaretki inne niż wszystkie
Danie idealne na efektowną, wiosenno-świąteczną przystawkę. Podawaj z octem, cytryną lub łagodnym sosem chrzanowym, tak jak lubisz Ty i Twoi goście.
31mar, 20 Danie idealne na efektowną, wiosenno-świąteczną przystawkę. Podawaj z octem, cytryną lub łagodnym sosem chrzanowym, tak jak lubisz Ty i Twoi goście.
25mar, 20 Przedstawiamy propozycję podania sałatki nieco inaczej. Takie roladki można również nadziać np. sałatką jarzynową, z pora, ziemniaczaną, itp. Ze względu na swój dekoracyjny wygląd idealnie sprawdzi się na imprezę, czy też wielkanocny stół.
20mar, 20 Żeberka kroimy w porcje, np po dwie kostki. Myjemy i czyścimy z niepotrzebnych kawałków tłuszczu.
19mar, 20 Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, jeśli okaże się niewystarczająco kwaskowaty. I gotowe!
19mar, 20 Do pasztetu serwowanego na zimno pasują różne dodatki, np. : ćwikła, sos tatarski, chrzanowy, musztardowy, borówkowy lub cumberland. Możesz też posypać go owocami żurawiny lub borówkami albo udekorować kaparami.
19mar, 20 Zaczynamy od zakupu bardzo świeżego mięsa w sprawdzonym miejscu, polecamy sklepy GETMOR, najlepiej gdyby to była polędwica wołowa. Do klasycznego tatara nie dodajemy zbyt wielu przypraw żeby nie zagłuszyć smaku mięsa wysokiej jakości. W zupełności wystarczą takie przyprawy jak sól, pieprz czy papryka.
19mar, 20 Zaczynamy od zakupu bardzo świeżego mięsa w sprawdzonym miejscu, polecamy sklepy GETMOR , najlepiej gdyby to była polędwica wołowa. Do klasycznego tatara nie dodajemy zbyt wielu przypraw żeby nie zagłuszyć smaku mięsa wysokiej jakości. W zupełności wystarczą takie przyprawy jak sól, pieprz czy papryka.
19mar, 20 dla lubiących mięso przełamane słodkimi smakami – suszone morele, śliwki i rodzynki sułtańskie, w opcji na „witaminowo” garść posiekanego kopru lub pietruszki, można też zrobić mix
18mar, 20 Możemy serwować pokrojoną w plastry jako danie obiadowe lub jako przystawkę np. na świąteczny stół.
14mar, 20 Sałatkę warto wyeksponować na jednym, dużym, płaskim półmisku.
13mar, 20 Suszone śliwki przekładamy do miseczki i zalewamy sosem sojowym.
13mar, 20 Wyjmujemy naczynie z piekarnika, zdejmujemy pokrywę, miksujemy wywar z pieczenia razem ze śliwkami i podajemy do mięsa jako sos pieczeniowy.